-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:14658 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

منظور از احكام، و حكمت عبادات و اختلاف آنها چيست؟
هرآنچه در عالم دنيا هست، باطني دارد؛ زيرا دنيا تنزل يافته عوالم بالاست، هر چه در عالم دنياست نمونه​اي است از آنچه در عالم معناست. احكام و قوانين الهي هم كه در دنيا به صورت دين و دستورات عبادي ظهور كرده اسرار و باطني دارند.

عبادت، كه به عنوان هدف آفرينش انسان تعيين شده است، حكمتي دارد؛ حكمت عبادت غير از آداب و احكام آن است. احكام عبادات واجباتي است كه در كتابهاي فقهي بيان شده است. از قبيل اينكه وضو چگونه بايد انجام بگيرد؟ نماز چگونه بايد خوانده شود؟ واجبات نماز چيست؟ اركان نماز كدام است و ... .

نيز عبادات آدابي دارد كه تعدادي از آنها را كتابهاي فقهي به نام مستحبات و مقداري ديگر را كتابهاي اخلاقي بيان مي​كند. قسمت سوم، حكمت عبادت است. و انسان با سرّ عبادت محشور مي​شود. حكمت عبادات كه نه در كتابهاي فقهي آمده و نه در كتابهاي اخلاقي بيان شده، ارواح و باطن عبادات است كه با باطن انسان در ارتباط است و حشر انسان نيز با همان خواهد بود.

مرحوم شهيد اول (رحمة الله) احكام واجب نماز را در كتابي به نام «الفيه» نوشته و آداب مستحبه نماز را تقريباً كه سه هزار عدد است، در كتابي به نام «نفليه» جمع​آوري كرده است؛ امّا مرحوم قاضي سعيد قمي و ديگران، مانند حضرت امام خميني (قدس سرهما) اسرار نماز را به رشته تحرير درآورنده​اند، و روشن است كه حكمت و سرّ نماز غير از آداب آن است. به ما گفته​اند آن حكمت را فرا بگيريد و بدانها عمل كنيد. نماز خواندن و روزه گرفتن و وضو ساختن و ديگر تكاليف از احكام الهي است. در ضمن عمل به هر يك از احكام بايد در صدد پي​بردن به حكمت نهايي آن نيز باشيم.




آية الله جوادي آملي

حكمت عبادات

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.